22-05-2018 | Cursus Duits op de Werkvloer

LET OP: VANWEGE GROTE BELANSTELLING IS DEZE CURSUS VOLGEBOEKT, EVENTUELE AANMELDINGEN DIE NU NOG BINNENKOMEN WORDEN BEHANDELD ALS RESERVEKANDIDATEN.

 

Groningen trekt jaarlijks anderhalf miljoen toeristen uit Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Om deze potentiële klanten in hun eigen taal te woord te kunnen staan, bieden de GCC, Bedrijvenvereniging WEST en KHN de cursus "Duits op de Werkvloer" aan. Deze cursus focust zich op praktijkgericht Duits (hoe spreek ik een klant aan, hoe vertel ik over mijn producten) in plaats van op naamvallen, grammatica en werkwoordsvormen.

De cursus bestaat uit een reeks van vijf, tweewekelijks gehouden, bijeenkomsten met een groep van ongeveer 20 personen. De cursus wordt kosteloos aangeboden aan ondernemers, in Groningen, in samenwerking met het Noorderpoort. De eerste cursus begint dinsdag 22 mei en wordt daarna tweewekelijks vervolgd op hetzelfde tijdstip en dezelfde locatie.

De data zijn:

  • 22 mei
  • 5   juni
  • 19 juni
  • 3   juli
  • 17 juli

 

Tijdens de cursus wordt gebruik gemaakt van verschillende lesmethodieken, waaronder rollenspellen, mystery guests en online tools.

Programma

18.30 - 19.00 uur: inloop met broodjes

19.00 - 21.00 uur: cursus

Locatie

De cursus vindt plaats bij het Noorderpoort, Boumaboulevard 113 te Groningen. Parkeren kan betaald onder het Noordlease stadion.

No Show policy

De cursus is voor iedereen kosteloos bij te wonen, echter zijn er beperkte plekken beschikbaar. Om zoveel mogelijk organisaties en daarmee personen de kans te geven de cursus bij te wonen kunnen maximaal 2 personen van dezelfde organisatie deelnemen aan de cursus. Daarbij is het belangrijk dat cursisten zich maximaal inzetten gedurende de cursus periode. Om dit enigzins te stimuleren wordt er gewerkt met een no-show policy. Dit houdt simpelweg in dat cursisten zich vooraf commiteren aan de gehele cursus en dus op elke avond aanwezig dienen te zijn. Mochten er zich bijzondere omstandigheden tijdens de cursus periode voordoen, waardoor deelname op een bepaalde dag niet mogelijk is, dan dient de cursist dit direct bij de docent kenbaar te maken.

Zogenaamde 'ongeoorloofde' afwezigheid resulteert in een boete ter hoogte van € 100,00 per persoon. Met de inschrijving geeft de deelnemer aan bekend en akkoord te zijn met deze no-show policy.

Aanmelden:

In verband met een maximum aantal deelnemers dient u zich vooraf aan te melden. Het aanmeldformulier vindt u aan de rechterkant van deze pagina. Aan deze cursus zijn GEEN kosten verbonden.