10-10-2017 | Veiligheidstraining

LET OP! HET MAXIMUM AANTAL AANMELDINGEN IS INMIDDELS BEREIKT. AANMELDEN IS HELAAS NIET MEER MOGELIJK.

In de week van 9 t/m 15 oktober 2017 vindt de Week van de Veiligheid plaats. Tijdens deze week zal er op verschillende manieren door de gemeente en bedrijvenverenigingen aandacht gegeven worden aan het onderwerp veiligheid.

Op dinsdagavond 10 oktober staat er een training "Winkeldiefstalpreventie” gepland. Deze training zal er anders uit gaan zien dan wat u de afgelopen jaren gewend was. De trainers gaan vernieuwend te werk en hebben vooraf een aantal winkels bezocht als 'winkeldief', met het doel te laten zien waar verbeterpunten liggen op het gebied van winkeldiefstalpreventie. Zij hebben dit gedaan door onopvallende opnamen te maken in verschillende winkels.

De training is geschikt voor ondernemers, filiaalmanagers en medewerkers actief in de detailhandel. Aan de hand van allerlei voorbeelden worden diverse thema's besproken, situaties nagebootst en er is uiteraard ruimte voor eigen inbreng.

 

Over het trainingsbureau:

Andriessen Criminaliteitspreventie is een bedrijf gevestigd in Groningen en gerund door twee broers, Willem en Bert.

“Als broers met een jarenlange ervaring binnen de winkeldiefstalpreventie zagen we gigantische bedragen verloren gaan aan diefstal. Wij zagen dat dit, naast omzetverlies, een onveilig gevoel opriep bij zowel het personeel als de klant. Wij zijn ervan overtuigd dat goed getraind personeel verdachte situaties gaat herkennen en naar gaat handelen. Door met ons te gaan samen werken, levert dit u als ondernemer een hoop winst op.“

Willem Andriessen, 38 jaar.

Op mijn 15e ben ik begonnen met werken in diverse supermarkten, dit heb ik 7 jaren gedaan. In deze periode heb ik veel ervaring opgedaan met winkeldiefstal en de problemen die hierdoor zijn ontstaan. Op mijn 21e ben ik de politieopleiding gaan volgen welke ik in 2001 met succes heb afgerond. Binnen de politie heb ik diverse taken vervuld, zoals basispolitiezorg, recherchewerkzaamheden en hondengeleider. Ik heb hier veel ervaring opgedaan met het herkennen van afwijkend gedrag, agressie en hoe dat positief te beïnvloeden met mijn houding en communicatie. Momenteel ben ik, naast mijn werkzaamheden voor Andriessen Criminaliteitspreventie, werkzaam als wijkagent.

Bert Andriessen, 33 jaar.

Op mijn 16e ben ik mijn werkzame carrière begonnen binnen de supermarktbranche. Dit heb ik een aantal jaren gedaan. Mijn interesse in winkeldiefstalpreventie werd hier gewekt en ik heb hier een vervolg aan gegeven door in 2001 als winkelbeveiliger te gaan werken. Na 5 jaar in uniform diverse grote winkelketens beveiligd te hebben ben ik voor het Retail Interventie Team gaan werken. Een periode waarin ik met een specialistisch team door Nederland trok om daar waar veel winkeldiefstallen plaatsvonden zoveel mogelijk aanhoudingen te verrichten. Ik kan zeggen dat ik door deze ervaring alles heb meegemaakt op het gebied van winkeldiefstal en agressie. Mijn werkzaamheden voor Andriessen criminaliteitspreventie ervaar ik als zeer uitdagend en zinvol. Naast deze werkzaamheden geef ik leiding aan de beveiliging binnen een TBS kliniek.

http://www.andriessencriminaliteitspreventie.nl/