08-10-2018 | Training Week van de Veiligheid

In de week van 8 t/m 14 oktober 2018 vindt de Week van de Veiligheid plaats. Tijdens deze week zal er op verschillende manieren door de gemeente en bedrijvenverenigingen aandacht gegeven worden aan het onderwerp veiligheid.

Op maandagavond 8 oktober staat er een training "Winkeldiefstalpreventie” gepland. De training "Winkeldiefstalpreventie” zal ook dit jaar op vernieuwende wijze weer leiden tot nieuwe inzichten. Deskundige trainers van de organisatie “Andriessen Criminaliteitspreventie” gaan op verrassende wijze te werk en tonen u beelden, gemaakt met een verborgen camera, die tijdens de training worden gebruikt om te laten zien waar verbeterpunten liggen op het gebied van winkeldiefstalpreventie. Daarnaast worden er verschillende praktijksimulaties uitgevoerd, met ruimte voor eigen inbreng.

Kortom, het belooft een interactieve training te worden, waarbij de ervaringsdeskundigen alle facetten van winkeldiefstal voorbij laten komen.

De training is geschikt voor ondernemers, filiaalmanagers en medewerkers actief in de detailhandel. Aan de hand van allerlei voorbeelden worden diverse thema's besproken, situaties nagebootst en er is uiteraard ruimte voor eigen inbreng.

 

Deelname Mystery Diefstal:

Het is mogelijk om als organisatie deel te nemen aan de Mystery Diefstal. Met de verborgen camera worden er beelden gemaakt in uw winkel / bedrijf, welke later worden gebruikt  voor trainingsdoeleinden. Het doel van de beelden is vooral om aan de hand van 'echte' situaties te laten zien waar nog ruimte is voor verbetering. Uw winkel / bedrijf wordt zoveel mogelijk onherkbaar in beeld gebracht en achteraf wordt aan eventuele medewerkers die duidelijk herkenbaar in beeld komen, toestemming gevraagd voor het gebruik van de beelden. In het aanmeldformulier kunt u aangeven of u in aanmerking wil komen voor deze Mystery Diefstal. Aanmeldingen t/m 14 september worden in behandeling genomen. Let op! Het trainingsbureau bepaald uiteindelijk zelf of zij ook daadwerkelijk in uw winkel / bedrijf komen filmen. Hierover wordt vooraf contact met u gezocht én het ondertekenen van een verklaring, waarin u aangeeft akkoord te gaan met dit traject is onderdeel van de verdere procedure.

 

Over het trainingsbureau:

Andriessen Criminaliteitspreventie is een bedrijf gevestigd in Groningen en gerund door twee broers, Willem en Bert.

“Als broers met een jarenlange ervaring binnen de winkeldiefstalpreventie zagen we gigantische bedragen verloren gaan aan diefstal. Wij zagen dat dit, naast omzetverlies, een onveilig gevoel opriep bij zowel het personeel als de klant. Wij zijn ervan overtuigd dat goed getraind personeel verdachte situaties gaat herkennen en naar gaat handelen. Door met ons te gaan samen werken, levert dit u als ondernemer een hoop winst op.“

Willem Andriessen

Op mijn 15e ben ik begonnen met werken in diverse supermarkten, dit heb ik 7 jaren gedaan. In deze periode heb ik veel ervaring opgedaan met winkeldiefstal en de problemen die hierdoor zijn ontstaan. Op mijn 21e ben ik de politieopleiding gaan volgen welke ik in 2001 met succes heb afgerond. Binnen de politie heb ik diverse taken vervuld, zoals basispolitiezorg, recherchewerkzaamheden en hondengeleider. Ik heb hier veel ervaring opgedaan met het herkennen van afwijkend gedrag, agressie en hoe dat positief te beïnvloeden met mijn houding en communicatie. Momenteel ben ik, naast mijn werkzaamheden voor Andriessen Criminaliteitspreventie, werkzaam als wijkagent.

Bert Andriessen

Op mijn 16e ben ik mijn werkzame carrière begonnen binnen de supermarktbranche. Dit heb ik een aantal jaren gedaan. Mijn interesse in winkeldiefstalpreventie werd hier gewekt en ik heb hier een vervolg aan gegeven door in 2001 als winkelbeveiliger te gaan werken. Na 5 jaar in uniform diverse grote winkelketens beveiligd te hebben ben ik voor het Retail Interventie Team gaan werken. Een periode waarin ik met een specialistisch team door Nederland trok om daar waar veel winkeldiefstallen plaatsvonden zoveel mogelijk aanhoudingen te verrichten. Ik kan zeggen dat ik door deze ervaring alles heb meegemaakt op het gebied van winkeldiefstal en agressie. Mijn werkzaamheden voor Andriessen criminaliteitspreventie ervaar ik als zeer uitdagend en zinvol. Naast deze werkzaamheden geef ik leiding aan de beveiliging binnen een TBS kliniek.

http://www.andriessencriminaliteitspreventie.nl/